Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Henkel
MAGAZIJN MET DRIE GANGEN MET IN-HOUSE WMS

Jungheinrich in-house Warehouse Management Systeem gebruikt bij Henkel

Henkel, de wasmiddelenfabrikant met bekende merken als Persil, Schwarzkopf of Pritt, is marktleider in Rusland. Er is een efficiënt distributiecentrum gebouwd tijdens winterse omstandigheden in Perm, Rusland. Kortere leveringsroutes zorgen voor meer duurzaamheid.

Het magazijn en de productie bij Henkel in Rusland zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel. Om het logistieke proces te optimaliseren, werd een hoogbouwmagazijn met ruimte voor ongeveer 20.000 pallets gebouwd in Perm, Rusland. Door de fysieke nabijheid van het productiegebied en de verbeterde efficiëntie van de leveringsroutes bespaart de oplossing ook op CO2-uitstoot. Een van de grootste uitdagingen tijdens het project was het weer tijdens de Russische winter. Het project vereiste een uiterst nauwkeurige planning om ervoor te zorgen dat alle deadlines volledig werden nageleefd.

Driegangenaandrijving in magazijnen met in-house WMS

De kern van het logistieke centrum van 12.500 vierkante meter is het drive-in magazijn met drie gangen met een capaciteit van bijna 20.000 pallets, een opslaghoogte van 26 meter en 10 opslagniveaus. Om productie en opslag 24 uur per dag te garanderen, werd ons WMS geïntroduceerd voor magazijnbeheer. Het beheert zowel handmatige als automatische activiteiten in het magazijn. De introductie van het systeem betekende dat dynamisch beheer van het orderverzamelstation en een bevoorradingsproces dat zo goed mogelijk is afgestemd op de eisen van de klant mogelijk zijn. Dankzij de optimalisatie van de logistieke processen zijn de leveringsroutes met enkele honderdduizenden kilometers verkort en is de CO2-uitstoot met 366 ton per jaar verminderd.

Creatieve oplossingen, hoe veeleisend de taak ook is

"Een belangrijk selectiecriterium voor ons was dat onze partner zo flexibel mogelijk moest zijn om aan de hoge eisen van Henkel te kunnen voldoen. Dit houdt ook in dat hij aan de hoogste veiligheidsnormen moet voldoen en strakke projectdeadlines moet respecteren. Bovendien moet het financiële aspect op een passend niveau worden gehouden", zegt Alexey Shilo, hoofd logistiek voor Henkel in Perm. Hij vervolgt: "Jungheinrich is een sterk team, dat werkt onder moeilijke en zelfs extreme omstandigheden. Uitstekend management, de coördinatie van het project als geheel, strikte naleving van projectdeadlines en creatieve oplossingen voor zelfs de moeilijkste taken zijn typerend voor het werken met Jungheinrich."


< terug naar het overzicht