Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Heftruck gebruik in de zomer
TIPS & TRICKS

Heftrucks bij hitte

De zomer is in het land en het ziet er naar uit dat de huidige temperatuurrecords verbroken zullen worden. Een warme zomer voor u, maar ook voor uw heftruck. Uw heftruck vraagt bijzondere aandacht bij hoge temperaturen. 

Uw heftruck verdient het jaar rond de beste zorg om gegarandeerd te zijn van een lange levensduur. Toch vertonen meer trucks tijdens de zomermaanden meer mankementen als gevolg van de hitte. Daarom is het belangrijk om de volgende tips in uw achterhoofd te houden en uw truck zo te wapenen tegen tropische temperaturen.

Tip 1: Plaats uw heftruck niet rechtstreeks in de zon

Warme temperaturen betekenen vanzelfsprekend niet dat u uw truck aan de kant moet zetten. U kunt uw truck zonder problemen blijven gebruiken zoals voorheen. Denk er wel aan om uw truck binnen in een koele(re) omgeving te plaatsen wanneer u een pauze neemt of als uw werkdag er op zit. Laat uw truck niet buiten in de zon staan. De hitte zorgt namelijk voor een extra belasting van het hydraulisch systeem waardoor dichtingen minder goed sluiten en olie kan lekken.

Heftruck in de zon

Tip 2: Controleer de batterij van uw truck

Hitte kan nefast zijn voor de werking van batterijen. Batterijvloeistoffen verdampen bijvoorbeeld. Houd dus zeker het waterniveau van uw batterij op peil. De binnenkant van uw batterij kan ook opwarmen waardoor ze niet meer maximaal geladen kan worden. Houd hier rekening mee. In het slechtste geval kan de batterij immers beschadigd raken door oververhitting.

Controle batterij heftruck

Tip 3: Houd uw heftruck schoon

Hitte brengt vaak ook droogte en stof met zich mee. Bij het gebruik van uw truck is het dan onvermijdelijk dat stof in de ventilator terechtkomt waardoor deze niet langer optimaal kan functioneren. Daarom raden we u aan regelmatig het stof uit de ventilator te blazen met een compressor.

Schoonmaken heftruck

Tip 4: Draag zorg voor uw banden

Hitte geeft meer kans op scheuren en slijtage van de banden van uw truck. Pneumatische banden moeten regelmatig op druk gebracht worden. Naarmate de temperatuur stijgt, stijgt immers ook de druk in de banden van uw truck. Mogelijk moet u bij hogere temperaturen dus de druk in de banden van uw truck wat verlagen om een klapband te voorkomen.

Controle banden heftruck

Tip 5: Vergeet ook uzelf niet

De hitte heeft niet alleen een impact op uw heftruck, maar ook op uzelf. Zorg er daarom voor dat u bij warme temperaturen regelmatig een korte pauze neemt om verkoeling te zoeken. Het ideale moment ook om iets te drinken en zo dehydratatie te voorkomen.

Jungheinrich bescherming van personen


Meer weten over het gebruik van uw heftruck bij hoge temperaturen?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.