Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Ameise vs Jungheinrich
Ameise versus Jungheinrich

Wanneer welke transpallet of stapelaar kiezen?

Er zijn heel wat verschillende typen elektrische transpalletten en stapelaars op de markt. Geen wonder dat het soms moeilijk is de bomen door het bos te zien. Welke elektrische transpalletten of stapelaars zijn het meest geschikt voor welke toepassing?

Ameise versus Jungheinrich

Bij Jungheinrich bieden we twee merken elektrische transpalletten en stapelaars aan: Jungheinrich én Ameise. Het merk Ameise is één van de huismerken van onze webshop - Jungheinrich PROFISHOP - en werd opgericht in 1948 door de founder van Jungheinrich, meer bepaald dr. Friedrich Jungheinrich. 

Het productgamma van beide merken omvat zowel elektrische transpalletten als stapelaars van Duitse makelij die lasten verplaatsen en/of heffen. Waar zit dan precies het verschil? Het verschil zit hoofdzakelijk in de toepassing waarvoor de trucks worden ingezet. 

Ameise heftruck

Ameise: uw ideale keuze bij lagere gebruiksintensiteit

Het zijn niet noodzakelijk alleen kleine zelfstandigen die kiezen voor een elektrische transpallet of stapelaar van Ameise. Ook KMO’s, die het werk van hun medewerkers willen verlichten, opteren bij occasioneel gebruik voor Ameise. Dient u bijvoorbeeld dagelijks slechts een beperkt aantal palletten te verplaatsen of te tillen, dan is een Ameise truck een veilige keuze voor u. Ook als ergonomisch alternatief voor een handtranspallet verkiezen heel wat bedrijven een Ameise elektrische transpallet. De Ameise elektrische trucks zijn immers budgetvriendelijk en vormen tegelijkertijd een interessante investering die het comfort en de ergonomie van de gebruikers verbetert. 

Content Li-ION 6

Niets dan voordelen met lithium-ion batterijen

De elektrische transpalletten en stapelaars van Ameise zijn uitgerust met een compacte en lichte lithium-ion batterij. Dit maakt dat deze trucks kort en wendbaar zijn en zodoende eenvoudig te manoeuvreren zijn in kleine ruimten. De lithium-ion batterijen zijn bovendien onderhoudsvrij en makkelijk te laden. Ook ontsnappen er tijdens het laden geen gassen (waterstof). Bijgevolg is het niet noodzakelijk de batterijen in geventileerde ruimten te laden.

Jungheinrich elektrische stapelaar EJC 216z

Jungheinrich: bij regelmatig of intensief gebruik 

Wanneer u de truck gedurende meer dan enkele uren gebruikt of u palletten over een grotere afstand vervoert, dan neemt de gebruiksintensiteit toe. In dat geval volstaan de prestaties van de Ameise trucks niet meer en vormt Jungheinrich de beste keuze voor u. Bij de trucks van Jungheinrich hoeft u immers geen toegevingen te doen wat betreft efficiëntie en gebruiksgemak. De trucks zijn eenvoudig te manoeuvreren en staan garant voor maximale prestaties. Bovendien verzekeren de trucks u een stabiel transport bij ongelijke ondergronden of bij hellingen, alsook bij het lossen van vrachtwagens. De Jungheinrich elektrische transpalletten en stapelaars zijn dan ook uitermate geschikt voor de zwaarste en meest intensieve toepassingen. 


Tal van varianten, opties en features beschikbaar


Meer weten over hoe u de geschikte elektrische transpallet of stapelaar kiest?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.