Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
press release_Keller&Kalmbach_warehouse
Persbericht - 22/08/2022

Jungheinrich breidt centraal magazijn van Keller & Kalmbach opnieuw uit

Keller & Kalmbach, specialist voor verbindingselementen, bevestigingstechnieken en intelligent beheer van C-onderdelen, breidt de capaciteit van zijn centrale magazijn en distributiecentrum in Hilpoltstein, Beieren (Duitsland) voor de tweede keer uit.

Jungheinrich heeft de opdracht gekregen om tegen eind 2023 vier nieuwe gangen in het kartonnagemagazijn te bouwen, naast de zes bestaande gangen van het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen. De samenwerking is niet nieuw. Al bij de eerste bouwfase van het centrale magazijn, dat in 2009 in gebruik werd genomen en de eerste stap van Keller & Kalmbach op het vlak van geautomatiseerde systemen was, vertrouwde het familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 140 jaar op Jungheinrich. Door de succesvolle samenwerking kreeg Jungheinrich in 2016 ook de opdracht voor de eerste uitbreidingsfase.

In al die jaren hebben wij samen voortdurend gewerkt aan de optimalisatie van het magazijn en met de eerste uitbreiding in 2016 is de capaciteit al verdubbeld”, aldus Robert Schad, Senior Project Manager Technical Sales ASRS bij Jungheinrich. “Op dat moment planden we al de volgende uitbreiding, die nu gerealiseerd wordt”. Keller & Kalmbach berekende bij de eerste uitbreiding zes jaar geleden een sterke verdere groei, die zich ook heeft voorgedaan, waarbij extra opslagcapaciteit noodzakelijk was. Met een omzetstijging van 20% - tot 350 miljoen euro - vestigde de full-serviceaanbieder in 2021 met 900 medewerkers een record. Daarnaast nam Keller & Kalmbach vorig jaar verschillende bedrijven over. Dat alles maakte de uitbreiding vereist.

Jungheinrich creëert in totaal 79.968 extra opslagplaatsen (+ 25%) door de uitbreiding op het 44.000 vierkante meter grote terrein in Hilpoltstein. Dankzij speciaal ontworpen orderpickstations kunnen palletten en dozen er gecombineerd verwerkt worden om zo aan de specifieke wensen van de klant te voldoen. De klanten van Keller & Kalmbach zijn actief in de automobiel- en bedrijfsvoertuigenindustrie, de machine- en installatiebouw, de spoorweg-, landbouw- en bouwmachinebouw.

Jungheinrich voorziet voor de huidige magazijnuitbreiding vier magazijnkranen en specifieke technologie, elk met besturing en visualisatie. Een stalen stellingconstructie (55 x 12,5 x 14,3 meter), projectmanagement en Jungheinrich Warehouse Management Solutions (WMS) worden eveneens door Jungheinrich geleverd. Aangezien het magazijn in 2016 future proof ontworpen werd, zijn de ruimte voor de vier nieuwe gangen, het systeem voor de transporttechnologie in de voorzone en de bijbehorende constructies reeds voorzien. De nieuwe gangen zijn verbonden met de bestaande transporttechnologie en magazijnbeheersoftware.

Hilpoltstein heeft reeds één van de meest uitgebreide WMS-systemen van Jungheinrich in gebruik. Als trendsetter was Keller & Kalmbach bovendien al vroeg overtuigd van de voordelen van automatisering, zoals een hoge efficiëntie, precisie en schaalbaarheid. “Niet alleen is Keller & Kalmbach in de loop der jaren met ons gegroeid, maar zijn wij ook met hen meegegroeid”, verklaart Schad, verwijzend naar het feit dat talrijke (potentiële) klanten van Jungheinrich het centrale magazijn ten zuiden van Nürnberg (Duitsland) als succesvolle referentie hebben bezocht.

Wij hebben een lange termijn en sterk ontwikkeld partnerschap met Jungheinrich, dat gekenmerkt wordt door transparantie en een groot wederzijds vertrouwen. Dat is enorm belangrijk voor ons en wij zijn dan ook zeer tevreden”, zegt Sebastian Malicki van het Business Innovation Team van Keller & Kalmbach. “Wij zijn verheugd dat we met Jungheinrich aan boord een goede partner hebben in deze uitdagende tijden. Net zoals een goed huwelijk dat al 15 jaar standhoudt.” Bij dit huwelijk is er een servicecontract met Jungheinrich, dat nu ook voor de nieuwe gangen geldt. En het volgende gezamenlijke project ligt al in het verschiet. De capaciteit van het pallettenmagazijn dient ook uitgebreid te worden.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN