Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Miniload Gude GmbH
PERSBERICHT - 04/01/2024

Jungheinrich levert automatisch miniloadmagazijn aan Güde GmbH

Güde GmbH laat Jungheinrich een volautomatisch kleingoedmagazijn bouwen voor zijn productie-eenheid in Sauerland (Duitsland).

De fabrikant van veerringen, gebogen draadonderdelen en schroef- en asborgingen wil zo zijn capaciteiten uitbreiden en zijn processen stroomlijnen om op de voortdurende groei te kunnen reageren en zich voor te bereiden op de toekomst. “Om de toegenomen uitdagingen van ons bedrijf het hoofd te bieden, zijn we blij dat we in Jungheinrich de ideale partner gevonden hebben om onze opslag van kleine onderdelen te automatiseren in ons nieuwe gebouw in Plettenberg (Duitsland)”, zegt bedrijfsleider Lutz Güde, wiens bedrijf voorheen alleen gebruik maakte van handgestuurde hef- en magazijntrucks en rekinstallaties.

Jungheinrich staat in voor de levering van een automatisch miniloadmagazijn met twee gangen van 40 meter lang en 7,3 meter hoog. Het magazijn biedt in totaal plaats aan 12.480 bakken met een maximale inhoud van 50 kg. De bakken worden op dubbele diepte opgeslagen waardoor de opslagcapaciteit gemaximaliseerd wordt. De miniload wordt aangestuurd door het Jungheinrich Warehouse Control System (WCS). Er kunnen tot 330 bakken per uur in- en opgeslagen worden. Indien nodig kan het systeem uitgebreid worden met een derde gang zonder dat de werking van het magazijn beïnvloed wordt door de uitbreidingsmaatregelen.

De gangen worden bediend door twee Jungheinrich magazijnkranen van het type STC. Deze bewegen met een maximumsnelheid van 6 meter per seconde. Dankzij de Omega-aandrijving, die in de voet van de mast geïntegreerd is om plaats te besparen, heeft de STC zeer geringe afmetingen. Ook de constructie van de mast is bijzonder duurzaam omdat het lage gewicht een bijzonder laag energieverbruik garandeert.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN