Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich BLG Logistics (© Jungheinrich 2021)
Persbericht - 19/08/2021

Jungheinrich vloot voor BLG Logistics in Erfurt

Jungheinrich heeft 57 elektrische vorkheftrucks geleverd aan BLG Logistics Group in Erfurt (Duitsland). De vloot bestaat voornamelijk uit compacte EFG 216k driewielvorkheftrucks.

Dankzij het dubbele achterwiel kan de truck ter plaatse 180° draaien en is bijgevolg flexibel werken in zeer kleine ruimten mogelijk. Dit maakt de EFG 216k bijzonder geschikt voor gebruik op hellingen en voor het snel laden en lossen van vrachtwagens. Bovendien kan de truck zware lasten van 1.600 kg in- en uitslaan op hoogten tot zeven meter. Gregor Ringwelsky, Key Account Manager bij Jungheinrich, legt uit: “Voor het distributiecentrum van BLG in Erfurt, dat gespecialiseerd is in de meubelindustrie, is de EFG 216k precies de juiste truck. We zijn erg blij dat onze gele vloot hier in de toekomst gebruikt zal worden.”

Veelzijdige allrounder EFG 216k
De draaistroomtechnologie en het energiezuinige technologieconcept PureEnergy van Jungheinrich geven de EFG 216k een bijzonder hoge mate van efficiëntie. Met enkel één batterijlading kan de trucktweeploegendiensten aan, ongeacht de gebruiksomstandigheden. De stuurkolom van de EFG 216k kan in hoogte en neiging worden versteld en ook de hendel- en asbezetting van de bedieningselementen kunnen individueel aangepast worden. De heftruck biedt zo een ergonomische werkplek met veel comfort tijdens het rijden.

Betrouwbare klantenservice via Call4Service app 
Voor zijn nieuwe heftruckvloot biedt Jungheinrich BLG een compleet servicepakket aan. Daartoe behoort ook het gebruik van de ‘Call4Serviceapp’, waarmee de klant via zijn smartphone, tablet en laptop/PC een service-aanvraag kan indienen. Op deze manier wordt een bijzonder hoge mate van planningszekerheid en een quasi continu operationele inzetbaarheid van de vloot gegarandeerd. BLG bespaart bovendien veel tijd door het gebruik van de app en kan tegelijkertijd op elk momenttransparant de huidige verwerkingsstatus van de service-aanvragenbekijken.

Succesvolle samenwerking
Ook in andere vestigingen werken Jungheinrich en BLG Logistics al succesvol samen. Zo werden onlangs ook de vestigingen van BLG in Geiselwind (Duitsland) en Waiblingen (Duitsland) uitgerust met Jungheinrich trucks met de bekende lithium-ion technologie.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN