Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Sauer
AUTOMATISCH HOOGBOUWPALLETMAGAZIJN

Kosteneffectieve, holistische oplossing voor Sauer GmbH & Co. KG

Sauer GmbH & Co. KG ontwikkelt en produceert onder andere flessen en verpakkingen voor de cosmetica-, chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Ook technische onderdelen zoals autostoeltjes voor baby's behoren tot hun portfolio.

Naadloos proces

Een prettig uitgangspunt voor de investering in het intralogistieke systeem was de positieve rol van de operator en de bijbehorende uitbreiding van de benodigde apparatuur.Onze voorstellen voor de implementatie van een automatisch hoogbouwpalletmagazijn waren als volgt: Verhoog de doorvoer met snelle toegangstijden, lage foutpercentages en een hoge benutting van de ruimte.

Nieuw magazijnconcept met automatische stellingbedieningsapparatuur

Het nieuwe magazijnconcept is gebaseerd op een volautomatisch hoogbouwmagazijn met automatische stellingbedieningsapparatuur, randapparatuur voor materiaalverwerking en aansluiting op ons WMS. De automatische stellingbedieningsapparatuur, ontworpen voor dubbeldiep stapelen en ophalen, maakt het mogelijk om de verwerking op een zeer kosteneffectieve manier uit te voeren. Dit is belangrijk om het automatische revolvermagazijn met drie gangen te voorzien van meer dan 25.500 opslaglocaties in elf rekniveaus. Daarnaast hebben we ook alle transportbandtechnologie geleverd, waaronder het centreerstation, de palletverdubbelaar en de palletetiketteerder. De drie onderdelen van de automatische stellingapparatuur, waaronder de telescopische vorken, zijn afkomstig van onze dochteronderneming MIAS.

Korte bouwtijd en hoge systeembeschikbaarheid

"De voordelen liggen vooral in de hoge doorvoercapaciteit die wordt bereikt door de stellingbedieningsapparatuur en de bijbehorende pallettelescoopvorken", aldus Nobert Manger, die als projectmanager verantwoordelijk was voor de bouw van de intralogistieke locatie. De korte bouwtijd van ruim minder dan een jaar, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de hoge beschikbaarheid van het systeem en de intuïtieve en eenvoudige bediening waren allemaal welkome kenmerken.

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen